Dokumentarec COWSPIRACY

Cowspiracy: The Secret Sustainability Secret je revolucionarni celovečerni okoljski dokumentarec sutvarjen po neustrašnem filmskem ustvarjalcu Kipu Andersenu, ko odkriva najbolj uničujočo industrijo, s katero se sooča planet danes – in raziskuje, zakaj se vodilne svetovne okoljske organizacije preveč bojijo govoriti o tem.
Kmetijstvo živali je glavni vzrok za krčenje gozdov, porabo vode in onesnaževanje, je odgovorno za več toplogrednih plinov kot transportna industrija in je glavni dejavnik uničenja pragozda, izumiranja vrst, izgube habitata, erozije tal, oceanskih “mrtvih con” in skoraj vsake druge okoljske problematike.

Pa vendar gre še naprej, skoraj povsem brez izzivov.

Ko se Andersen sooča z voditelji okoljskih gibanj, vedno bolj odkriva, kar se zdi namerna zavrnitev razprave o živalskem kmetijstvu, medtem ko industrijski žvižgači in stražarji opozarjajo na nevarnosti za njegovo svobodo in celo življenje, če si upa vztrajati.
Ta šokanten, a šaljiv dokumentarni film je tako odmeven kot črna ribica in navdihujoč kot Neprijetna resnica in razkriva absolutno uničujoč vpliv na okolje na našem planetu ter ponuja pot do globalne trajnosti za vse večje prebivalstvo.

http://www.cowspiracy.com/